Aloittamiseen käytettävät keinot

Bloggaajaksi ryhtyvälle on paljon tarjolla työkaluja ja apuja, mutta silti verkkosivujen tuottaminen on monelle erittäin utopistinen ja tuntematon maailma.

Vinkkejä aloittamiseen

Muiden jo menestyneiden bloggaajien kokemukset, ja kertomukset omien blogien pitämisestä auttavat blogia aloittavan pääsemään jyvälle asiasta. Puntarointivaiheessa on hyvä vielä pohtia omia motiivejaan, ja innostumisensa tasoa oman blogin pystyttämiselle, Vaikka moni jo tietääkin blogin pitämisen olevan enemmän kuin sormia napsauttamalla tekemä tapahtuma, kannattaa eri työvaiheisiin perehtyä edes lukemalla muiden kokemuksia, sillä uutta opittavaa verkkosivujen sisällön tuottamisesta tulee varmasti aina lisää.

Suunnittelun tärkeys

Verkkosivujen suunnitteluun kuuluu myös paljon muutakin, kuin pelkkä kirjoitus. Lahjakaskin kirjoittaja voi itse pilata bloginsa, mikäli ei hyödynnä kaikkea saatavilla olevia vinkkejä. Lukijan voi karkottaa omalta blogiltaan pois erittäin monella eri tavalla, vaikka itse tekstin sisältö olisikin täyttä kultaa. Se, kuinka tekstinsä asettelee, mitä värejä käyttää sivunsa värimaailmassa ja tekstissä, tai kuinka kuvat asetellaan tekstin kanssa, voi olla suurikin vaikutus lukijamääriin.

Tekstin sisältö ja sen viesti

Myös itse teksti on tarkoin hiottava oikeanlaiseksi. Vaikka blogien sivuilla ei kielioppi poliisit tai pilkun höylääjät vierailisikaan, saattaa potentiaalinen seuraaja sivuilta kaikottua pois ihan vain sen vuoksi, että viesti jää menemättä perille pilkkuvirheiden vuoksi. Tekstin on usein oltava myös sellaista, joka tarjoaa lukijalleen meheviä mielipiteitä, tai hymähtelevän viihdyttävää huumoria. Tarkkana kuitenkin tulee olla, etteivät nämä mielipiteet tai nasevat kommentit mene liian pitkälle, jälleen kerran taas kaikottaen potentiaalisia lukijoita.

Menestymisen harmaat hiukset

Kaiken osuessa kohdalleen ja oman blogin menestyksen myötä työmäärän luulisi helpottavan kaiken ollessa jo tuttua puuhaa. Kuitenkin kokeneiden ja menestyneimpien bloggarien kokemuksista voidaan päätellä, etteivät kuusi numeroiset summat vuodessa ole kotisohvalta käsin tienattuja. Menestyksen kaikki materiaali on kuitenkin sormiesi ulottuvilla. Menestyksen ja tienaamisen mahdollisuuksiin täytyy nähdä itse vaivaa jälleen kerran hyvän kirjoittamisen ja verkkosivujen suunnittelun myötä. Koko yhteen nippuun nidottu kokonaisuus voi sivustakatsojalle vaikuttaa sormien napsautukselta, mutta aito kiinnostus ja palava tekemisen halua ovat kuitenkin se kaikista tärkein ominaisuus, mitä tuleva bloggari voi sisällään pitää.